طرز تهیه نخودپلو با گوشت

مواد لازم:

    نخود: یک دوم پیمانه
    برنج: 3 پیمانه
    زیره سیاه: 1 ق چ
    گوشت سردست گوسفندی: 700 گرم
    پیاز: 2 عدد متوسط
    سیر: 6 حبه
    زعفران ساییده شده: یک دوم ق چ
    ادویه مخلوط: یک ق چ
    گرد لیمو عمانی: یک ق چ
    نمک: به میزان لازم
    سیب زمینی: یک عدد متوسط
    کره: 100 گرم
    روغن: به میزان لازم

 
نخودپلو با گوشت

مواد لازم ادویه پلویی:

    زیره سبز:  4 ق س
    گل سرخ: 2 ق س
    دارچین (پودر شده): 2 ق س
    زنجفیل (پودر شده): یک ق س
    جوز هندی (پودر شده): یک دوم یک عدد
    میخک: یک  ق چ
    هل ساییده: یک دوم ق چ

طرز تهیه:

1. نخود را به همراه نمک از شب قبل خیس کنید. در این فاصله چند بار آبش را عوض کنید و بگذارید بپزد. گوشت، یک پیاز و نیمی از سیر را بگذارید با هم بپزند و در اواخر پخت نیز کمی نمک اضافه کنید.

2. برنج را با نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید. سپس برنج را در آب جوش بریزید و وقتی هنگام آبکش کردنش نزدیک بود نخود پخته را اضافه کنید و هر دو را با هم آبکش کنید.

3. برنج را دم کنید و لا به لایش زیره سیاه، زعفران آب کرده و کره بریزید. پیاز و سیر باقی مانده را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و بعد گوشت پخته و تکه شده، نمک، ادویه مخلوط و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.

4. سیب زمینی را نیز به صورت خلالی برش داده و جداگانه سرخ کنید. بعد از دم کشیدن پلو (که معمولا با حرارت متوسط حدود 30 دقیقه است)، آن را در دیس سرو کشیده و لا به لایش و یا رویش از مواد گوشتی و سیب زمینی سرخ شده و کمی پیاز داغ بدهید.طرز تهیه ادویه پلویی:

در جای جای جهان، هر کشور ادویه ای مخصوص به خود دارد و حتی از شهری به شهر دیگر نوع ادویه فرق می کند. ما در اینجا ادویه ای استاندارد را آموزش می دهیم. کم و زیاد کردن انواع ادویه بستگی به ذائقه شما دارد. همه مواد را در آسیاب قهوه ریخته و پودر کنید سپس در ظرف در بسته ریخته و در جای خنک قرار دهید تا در موقع لزوم از آن استفاده کنید.

نکته:
1.    این پلو را به صورت بومی این گونه تهیه می کنند که: گوشت و نخود را با هم می پزند و با آب خود گوشت برنج را به صورت کته درست می کنند.
2.    بنا به ذائقه خود می توانید ادویه، پودر لیمو عمانی و زیره پلو را کم و زیاد کنید.
3.    به جای گوشت سردست گوسفندی می توانید از ماهیچه گوساله نیز استفاده کنید.