طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه

مواد لازم:

    مرغ (متوسط) 1عدد
    نمک به میزان لازم
    کره به میزان لازم
    زعفران (آبکرده) به میزان لازم
    آبلیمو 4 تا 5 قاشق غذاخوری
    پیاز 1 عدد
    فلفل دلمه ای 1 عدد
    پودر سیر 2 قاشق مرباخوری
    سیب زمینی به میزان لازم
    پوره گوجه فرنگی نصف لیوان

 
 طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه(بدون نیاز به فر)

طرز تهیه:

1-در ابتدا مرغ را کاملا بشویید اما پوست آن را جدا نکنید. تمام سطح مرغ را با دست و دلبازی کامل کره بزنید حتی قسمت های داخل مرغ.

 

2-زعفران دمکرده، آبلیمو، نمک، فلفل و سایر ادویه دلخواه را با هم مخلوط کرده و با قلمو به همه قسمتهای مرغ بزنید تا کاملا مزه دار شود.

 

3-پیاز و فلفل دلمه ای را خرد کرده و داخل شکم مرغ قرار میدهیم و آن را داخل ظرف دربسته به مدت 8 تا 10ساعت داخل یخچال قرار میدهیم.

 

4-قابلمه ای رو در نظر میگیریم و کف آن را با فویل میپوشانیم. روی فویل مقدار زیادی نمک میریزیم و روی نمک رو صاف میکنیم.

 
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه(بدون نیاز به فر)

5-مرغ رو از یخچال خارج کرده و مواد داخل شکم رو خارج میکنیم.پاهای مرغ را با نخ به یکدیگر میبندیم و بعد داخل فویل میپیچیم. چند عدد سیب زمینی را هم خوب میشوییم و با پوست داخل فویل میپیچیم و بعد آنها را روی نمک قرار داده و باز هم مقدار زیادی نمک روی آنها میریزیم.

 
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه(بدون نیاز به فر)

6-روی ظرف دمکنی قرار داده و 15 دقیقه با حرارت بالا وبعد به مدت یک و نیم تا 2 ساعت با حرارت متوسط میپزیم.

 

7-بعد از پخت فویل رو برمیداریم. مقداری کره آب شده و زعفران دمکرده و آبلیمو را با هم مخلوط کرده و روی مرغ میمالیم و بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه از روی حرارت برمیداریم.

 
8-مواد داخل شکم مرغ که قبلا خارج کردیم سرخ میکنیم و با مقداری زعفران، آبلیمو، کره و پوره گوجه فرنگی مخلوط میکنیم و به عنوان سس روی مرغ میریزیم.

نکات:

1)در صورت تمایل روی مرغ مقداری آویشن بریزید و بعد داخل فویل بپیچید.

2)میتوانید از مقداری پودر سیر و موسیر و برگ بو هم داخل شکم مرغ استفاده کنید تا خوشمزه تر شود.