مناسب ترین ظرف برای پخت و پز چیست؟

مناسب ترین ظرف برای پخت و پز چیست؟

ویژگی و نکات مهم انواع ظروف برای پختن غذا

ظروف مسی
اگر به شکل مناسبی قلع اندود شده باشند از بهترین نوع ظروف پخت غذا محسوب میشوند
مواد اسیدی یا غذاهای ترش سبب از بین رفتن لایه رویی ظروف مسی میشود
درصورت وجود سرب در آن در دراز مدت سبب ایجاد مسمومیت میشود
هرچندوقت یکبار باید قلع اندود شوند

ظروف چدنی
دارای عمر بسیار بالا و برای پخت طولانی مدت مناسب است
قبل از پخت حتما باید آن را گرم کنید
بعداز پخت غذا باید مواد غذایی را از آن خارج کنید تا اکسید نشود
هیچگاه مواد اسیدی مثل آبلیمو یا سس گوجه فرنگی را در ظروف چدنی بدون روکش نریزید

ظروف شیشه ای
برای پخت غذا مناسب هستند
مواد اسیدی یا بازی روی آن ها تاثیر نمیگذارد و در اثر حرارت نیز بویی وارد غذا نمیشود

ظروف سنگی
برای پخت غذا مناسب هستند
از نظر بهداشتی سالم هستند و تغییری در غذا ایجاد نمیکند

ظروف روحی
یون موجود در جنس روحی اصل باعث جبران کمبود روی در بدن میشود
در غذاهایی که نیاز به مدت زمان پخت کمتری دارند مناسب است

ظروف سفالی
ظروف سفالی بدون لعاب به دلیل نفوذ و باقی ماندن غذا در آن مناسب پخت و نگهداری غذا نیست
در صورت وجود سرب در این ظروف سلامت انسان به خطر می افتد
بهترین نوع آن برای پخت و پز و نگهداری ظروف لعابی زرد رنگ لعابی قدیمی ست

ظروف آلومینیومی
با ازاد کردن یون آلومینیوم به غذا در دراز مدت باعث کم خونی میشود
برای استفاده طولانی مدت جهت پخت غذا مناسب نیست

ظروف استیل
از ترکیب آهن و فلزات دیگر است و در هنگام پخت،یونی وارد ماده غذایی نمیکند
از نگهداری غذاهای اسیدی و نمکی برای مدت طولانی در آن خودداری کنید

ظروف تفلون
هرچه گرم تر شود احتمال آزاد شدن بخارات سمی از آنها بیشتر است
از بازسازی آن خودداری کنید چون نوع ماده مصرفی و نحوه کار مراکز باز سازی مورد تایید وزارت بهداشت نیست

ظروف ملامین
باید مانع از بین رفتن لعاب روی ملامین شد تا میکروب وارد ظرف نشود
به دلیل نفوذ میکروب استفاده از ملامین های ترک دار و کهنه توصیه نمیشود
اگر لعاب آن از بین نرفته باشد غذاهای ترش و اسیدی هم نمیتوانند تاثیری بر آن داشته باشند

ظروف پلاستیکی
این ظروف توانایی نگهداری رنگ را ندارند بنابراین با ریختن غذای داغ درون این ظروف لایه ای از رنگ ظرف حل و وارد بدن میشود که سرطان زاست