طرز تهیه کنافه خامه‌ای

طرز تهیه کنافه خامه‌ای

«کنافه» به ترکی و «کونفی» یا «کونفه» به عربی از جمله دسرهای پنیری خوشمزه تاریخی است که علیرغم ریشه عربی‌اش بیشتر در کشور ترکیه و از زمان امپراطوری عثمانی برای سلاطین و پادشاهان آن دوره تهیه و سرو می‌شده است. کنافه را همراه  سرشیر یا بستنی سنتی، تکه‌های موز و  یک استکان شیر یا قهوه و چای میل می‌کنند. در ایران معمولا کنافه در کافی‌شاپ‌ها سرو می‌شود، اما شما به راحتی می‌توانید این دسر بسیار لذیذ را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه آسان کنافه خامه‌ای را در مجله افق کوروش بخوانید.

مواد لازم برای شیرینی کنافه:

رشته ترکی کادایف: ۳۰۰ گرم

پنیر ماسکارپونه یا پنیر لبنه: ۲۰۰ گرم

کره: ۱۵۰ گرم

خامه صبحانه:۲۰۰ گرم

پنیر پیتزا: به مقدار لازم

کره برای چرب کردن ظرف: ۱ قاشق غذاخوری

پودر پسته یا پسته آسیاب شده: به مقدار دلخواه

 
مواد لازم برای شربت:

شکر: ۲ لیوان

آب: ۵ لیوان

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

دارچین: به مقدار دلخواه در صورت تمایل

عرق بهار‌نارنج یا گلاب: به میزان دلخواه در صورت تمایل

 
طرز تهیه کنافه:

ابتدا شربت این دسر را آماده کنید. آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و به دمای جوش برسانید. سپس شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود. حالا زعفران را اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط نگه دارید تا بجوشد و غلیظ شود. شربت کنافه باید حالت شهد پیدا کند. وقتی که شربت به حالت شهد رسید شعله گاز را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا خنک شود. در صورت دلخواه کمی گلاب یا عرق بهارنارنج و مقدار کمی دارچین در انتهای آماده شده شربت به آن اضافه کنید تا شربت خوش عطر شود.

برای درست کردن شیرینی کنافه، رشته‌های کادایف را با دست کمی باز و خرد کنید. کره را به روش بن‌ماری آب کنید و روی رشته‌های کادایف بریزید. دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ به مواد اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. رشته‌های کادایف باید کاملا به کره اغشته شوند.

کف و دیواره‌های یک ظرف پیرکس یا نچسب را که می‌خواهید کنافه را در آن درست کنید با کره چرب کنید و کمی زعفران دم‌کرده هم کف ظرف بریزید. نصف رشته‌های کادایف را ته ظرف بچینید. با دست یا کفگیر رشته‌ها را فشار دهید تا سطح رشته‌ها صاف و یکدست شود.

در یک ظرف جداگانه پنیر خامه‌ای یا ماسکارپونه را با خامه مخلوط کنید. این کار را به آرامی و با حوصله انجام دهید. حالا ترکیب پنیر و خامه را روی رشته‌های کادایف بریزید و روی سطح پنیر و خامه، مقداری پنیر پیتزا بپاشید. باقی‌مانده رشته‌ها را روی مواد فوق بریزید و دوباره با کف دست فشار دهید تا سطح آن‌ها هموار و یکدست شود.

فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. بعد از ده دقیقه ظرف کنافه را در طبقه وسط فر بگذارید. ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمان برای پخت کنافه کافی است. در ۵ دقیقه پایانی پخت شعله بالایی فر را هم روشن کنید تا سطح کنافه طلایی شود. وقتی که سطح شیرینی طلایی مایل به کمی قرمز شده ظرف را از فر خارج کنید.

به محض این‌که ظرف کنافه را از فر خارج کردید، شربت سرد شده را روی آن بریزید. کمی صبر کنید تا شربت به خورد رشته‌ها و مواد داخل کنافه برود سپس پودر پسته را به مقدار دلخواه روی کنافه بپاشید. این دسر را باید گرم سرو کنید، چون در صورت سرد شدن این دسر پنیر میان آن سفت شده و طعم لذیذش را از دست می‌دهد با این‌همه برخی این دسر را به صورت سرد می‌پسندند. کنافه را در اصل با سرشیر، بستنی سنتی، شیر و موز سرد می‌کنند.

 

نکات مهم کنافه

*می‌توانید برای شربت روی کنافه از شیر‌عسل استفاده کنید. در این صورت بهتر است از شیر عسل آماده استفاده کنید و قبل از استفاده آن را داغ کنید.

*برای مواد میانی این دسر می‌توانید از مغز پسته . مغز گردو خرد شده هم استفاده کنید.

*در صورت سرد شدن کنافه می‌توانید یک بار دیگر آن را در فر یا یک ماهیتابه کمی گرم کنید.

*اگر فر ندارید کنافه را در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم گاز درست کنید. در این صورت زمان مخلوط کردن رشته‌های کادایف با کره ذوب شده آن‌ها را روی گاز کمی با هم تفت دهید (پنج دقیقه کافی است). بعد از چیدن کنافه و مواد میانی آن در ظرف درست مثل مراحل درست کردن کنافه در فر، به جای فر ظرف را روی حرارت بسیار ملایم گاز بگذارید تا پنیر پیتزا میان آن آب شود. قسمت زیرین کنافه که برشته شد به آرامی آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم برشته شود. سپس شربت یا شیر‌عسل داغ را روی آن بریزید، با پودر پسته تزیین کنید و برش بزنید.

افزودن دیدگاه