طرز تهیه کاسترد وانیلی

طرز تهیه کاسترد وانیلی

«کاسترد وانیلی» یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین دسرهای دنیاست. این دسر پودینگی آن‌قدر محبوب است که روز ۱۷ آگوست (۲۶ مرداد) هر سال به عنوان روز جهانی کاسترد وانیلی نامگذاری شده است. در مجله افق کوروش طرز تهیه آسان کاسترد وانیلی که از سایت آشپزی معتبر  epicurious ترجمه شده است را بخوانید.

مواد لازم برای 4 نفر کاسترد:

شیر کامل پرچرب: ۳ لیوان

زرده تخم‌مرغ: ۸ عدد

شکر: ¾ لیوان

نشاسته ذرت: ¼ لیوان

نمک: ¼ قاشق چایخوری

کره بدون نمک نرم شده: ۱ قاشق غذاخوری

وانیل: ۱ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه کاسترد:

ابتدا در یک قابلمه مناسب شیر را گرم کنید. روی حرارت ملایم گاز این کار را انجام دهید و مراقب باشید شیر نجوشد. در فاصله زمانی که شیر روی حرارت در حال گرم شدن است، زرده‌های تخم‌مرغ را در یک ظرف بریزید و خوب بزنید و سپس شکر، پودر ذرت و نمک را به زرده‌های تخم‌مرغ‌ اضافه کنید و باز هم بزنید.

در مرحله بعد یک لیوان از سه لیوان شیر گرم را به ترکیب زرده تخم‌مرغ اضافه کنید. کمی هم بزنید (شیر را باید کم کم اضافه کنید تا کاسترد گوله نشود) و سپس دو لیوان دیگر شیر گرم را اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. ترکیب شیر و زرده تخم‌مرغ را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید. ترکیب را مرتب هم بزنید و این کار را تا زمانی ادامه بدهید که مایه کاسترد خودش را بگیرد. این مرحله حدود ۶ تا ده دقیقه به طول می‌انجامد و باید مراقب باشید که حرارت گاز آن‌قدر ملایم باشد که مایه کاسترد به مرحله جوش نرسد.

بعد از این‌که مایه کاسترد خودش را گرفت و به غلظت مورد نظرتان رسید آن را از روی حرارت گاز بردارید و در ظرفی که می‌خواهید سرو کنید بریزید. در مرحله بعد وانیل و کره نرم شده را به مایه اضافه کنید و هم بزنید. این دسر لذیذ را باید سرد میل کنید، پس بعد از این‌که کاسترد خنک شد، ظرف دسر را به مدت ۳ ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید تا هم سرد شود و هم غلظت بیشتری پیدا کند. برای این‌که دسر پودینگی بهتر خودش را بگیرد روی ظرف را با یک کاغذ مومی بپوشانید.

 

نکات مهم کاسترد وانیلی:

*بهتر است زرده تخم‌مرغ و کره را از یکی دو ساعت قبل از تهیه دسر از یخچال بیرون بیاورید تا با دمای اتاق هم دما شوند.

*اگر برای میل کردن کاسترد عجله دارید و فرصت ندارید آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود یک ظرف را پر از یخ کنید و ظرف دسر را داخل ظرف یخ بگذارید تا سرد شود و به دمای دلخواه برای میل کردن برسد.

*کاسترد سرد شده را در صورتی که روی آن را با کاغذ مومی بپوشانید تا دو روز می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.

*پودر کاسترد را به صورت آماده هم می‌توانید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها تهیه کنید. در این صورت برای این‌که یک کاسترد وانیلی خوشمزه با پودر آماده داشته باشید به دستور زیر عمل کنید: در یک قابلمه مناسب دو لیوان شیر پرچرب گرم شده را با دو قاشق غذاخوری پودر کاسترد و دو قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید ( شیر را کم کم اضافه کنید تا کاسترد گوله نشود) یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را هم به این ترکیب اضافه کنید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید. این ترکیب را مرتب هم بزنید تا غلیظ شود و سپس به همان شیوه‌ای که در بالا گفته شد در ظرف مناسب سرو کنید و بعد از این‌که خنک شد در یخچال بگذارید تا سرد شود. اگر طعم این دسر را با میوه و بیسکوییت می‌پسندید در ظرف مورد نظرتان یک لایه کاسترد بریزید. روی آن را با برش‌های موز و بیسکوییت یا هر میوه دیگری که می‌پسندید بپوشانید و دوباره یک لایه دیگر کاسترد بریزید و این کار را چند بار دیگر تکرار کنید.

*اگر می‌خواهید یک کاسترد قالبی داشته باشید از همان ابتدا کاسترد را در ظرف یا قالب مورد نظرتان سرو کنید. قالب را به مدت ۱۲ ساعت یا از شب تا صبح در یخچال بگذارید سپس به آرامی دسر را از قالب جدا کنید. روی دسر را با میوه مورد علاقه، بیسکوییت یا چیپس شکلات تزیین کنید.

*اگر ترکیب کاسترد و ژله را می‌پسندید، ابتدا در ظرف مورد نظرتان ژله ساده را درست کنید. وقتی که ژله نیم‌بند شد، روی ژله، کاستردی که آماده کرده‌اید و هنوز به یخچال منتقل نکرده‌اید بریزید و به همان ترتیب در یخچال بگذارید تا هر دو دسر خودشان را بگیرند و سفت شوند.

افزودن دیدگاه