طرز تهیه بهترین کاچی

مواد لازم برای یک کاسه کاچی:

آرد سفید شیرینی‌پزی (آرد نان لوش یا آرد سنگک): ۳ قاشق غذاخوری سر پُر

آب جوش: ۳ لیوان

روغن حیوانی: سه قاشق غذاخوری  (منظور روغن گاوی یا گوسفندی است، اگر بوی روغن گوسفندی را نمی‌پسندید از روغن گاوی استفاده کنید، اما روغن حیوانی را حذف نکنید چون به خصوص برای زنان زائو و افراد کم بنیه، یک روغن مقوی است)

نبات زعفرانی چوبی: ۳ عدد

زنجبیل، دارچین و زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری

زعفران ساییده شده: ¼ قاشق چایخوری

این مقدار مواد برای یک کاسه کاچی است، به تعداد کاسه‌هایی که می‌خواهید کاچی درست کنید مواد را دو یا سه برابر کنید.

 

طرز تهیه کاچی:

برای تهیه این دسر باید از یک ظرف تفلون یا هر ظرف دیگری که نچسب است استفاده کنید. بهتر است ته ظرف‌تان ضخیم باشد تا کاچی نسوزد و خوب مغز‌پخت شود. ابتدا ۳ لیوان آب را به جوش بیاورید و سپس نبات کوبیده شده و زعفران ساییده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. شربت را روی شعله گاز خیلی ملایم نگه دارید تا هم کم‌کم قوام پیدا کند و هم آب از جوش نیفتد.

در یک قابلمه دیگر روغن را بریزید و وقتی که روغن داغ شد آرد را کم کم اضافه کنید. یادتان باشد این میزان آرد برای یک کاسه از این دسر بعد از الک شدن آرد است. روی شعله ملایم گاز آرد و روغن را با حوصله و به آرامی تفت دهید تا رنگ آرد کرم مایل به قهوه‌ای شود. اگر می‌خواهید رنگ این دسر روشن‌تر شود آرد را کمتر تفت بدهید. حالا زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

در این مرحله باید ترکیب آب و نبات و زعفرون را به آرد تفت خورده اضافه کنید. آب را در دو مرحله اضافه کنید. و در حین اضافه کردن آب مدام ترکیب را هم بزنید تا آرد گوله نشود و لطیف و یکدست باقی بماند. حالا زنجبیل را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و روغن بیندازد. دارچین را زمانی اضافه کنید که کاچی روغن انداخته باشد. در واقع دارچین را روی این دسر مقوی و خوشمزه بپاشید. اگر دوست دارید می‌توانید کمی شکر هم روی آن بپاشید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

افزودن دیدگاه

لطفا پاسخ سوال را بنویسید.