طرز تهیه ته دیگ کاهو

ته دیگ کاهو

 ته دیگ کاهو برخلاف سایر ته دیگ ها نرم است و حالت ترد و برشته ندارد تنها مزیت این نوع ته دیگ شکل ظاهری آن است که همچون گلی با برگ هایی به رنگ سبز روشن مایل به قهوه ای بر روی برنج خودنمایی می کند.

 

حتما تاکنون ته دیگ کاهو را میل کرد‌ه‌اید. ته دیگ کاهو اغلب برای باقالی پلو استفاده می‌شود و با قرار گرفتن روی میز غذا، زیبایی منحصر به فردی به سفره می‌دهد. در این مطلب به آموزش تهیه ته دیگ کاهو خواهیم پرداخت.
 
ته دیگ در واقع قسمتی از پلو است که به کف قابلمه چسبیده و برشته می‌شود. این قسمت از پلو را اغلب در ظرف جداگانه‌ای قرار داده و سر سفره می‌گذارند. اگر پلو در پلوپز درست شده باشد، ته دیگ آن به صورت درسته از دیگ جدا می‌شود که به آن "ته دیگ قلفتی" می‌گویند. با این حال، لزومی ندارد ته دیگ به صورت درسته از قابلمه جدا شود و کافی است در ورقه‌هایی به اندازه کف دست یا بزرگتر باشد.

برای راحت جدا شدن ته دیگ بهتر است ته قابلمه را تا داغ است در ظرف آب سرد قرار دهید زیرا اگر ته دیگ به تدریج سرد شود، سفت شده و به راحتی از قابلمه جدا نمی‌شود مگر اینکه قابلمه از جنس تفلون نچسب باشد. ته دیگ‌ها انواع گوناگونی دارند، ته دیگ برنج، ته دیگ سیب زمینی، ته دیگ گوجه فرنگی و ... از انواع ته دیگ‌های شناخته شده‌ای هستند که هر یک خوشمزگی خاص خود را دارند.

طرز تهیه ته دیگ کاهو
مواد لازم
کاهوی تازه     7 برگ
برنج     4 پیمانه
روغن مایع     4 قاشق غذاخوری
کره     20 گرم
نمک     4 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

    ابتدا برنج را پاک کرده و با آب ولرم خیس کنید.
    به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج ۳-۲ ساعت خیس بخورد.
    یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
    آب برنج را خالی کرده و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
    برنج را با کفگیر هم زده و آب آن را بچشید، در صورت لزوم مقداری نمک به آن اضافه کنید.
    حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید برنج ۱۵-۱۰ دقیقه بجوشد.
    چند دانه برنج برداشته و با دست تست کنید، اگر به اندازه کافی نرم شده بود آن را در آبکش صاف کنید.
    برگ‌های تازه کاهو را جدا کنید.
ته یک قابلمه نچسب مقداری روغن و آب بریزید، سپس برگ‌های کاهو را در قابلمه بچینید، طوریکه کف آن را کاملا بپوشاند.
برنج آبکش را روی برگ‌های کاهو ریخته و با پشت قاشق فشار دهید تا سطح آن کاملا صاف و یکدست شود.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از ۱۰ دقیقه، مقداری کره ذوب شده را با آب مخلوط کنید و روی برنج بدهید.
روی درب قابلمه دمی قرار دهید، حرارت را ملایم کنید و حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا پلو دم بکشد.

هرچند به علت محبوبیت ته دیگ می‌توان آن را غذایی مستقل در نظر گرفت که می‌تواند به عنوان غذای کامل مورد استفاده قرار گیرد، ولی همچنان به عنوان پیش غذا یا در کنار غذای اصلی میل می‌شود. راز خوشمزگی ته دیگ را می‌توان در نمک و روغن آن دانست. روغن بر روی حرارت ملایم باعث ترد شدن مواد موجود در ته دیگ می‌شود و همین برشتگی و تردی، آن را به خوراکی پرطرفدار و بی نظیر تبدیل کرده که کمتر کسی می‌تواند از خوردن آن چشم پوشی کند.

البته درست کردن این خوردنی خوشمزه نیازمند تبحر خاصی است که تنها در آشپز‌های ایرانی دیده می‌شود و هر کس با خواندن چند خط دستور تهیه ته دیگ نمی‌تواند از عهده آن برآید بنابراین تمرین و ممارست در تهیه انواع ته دیگ می‌تواند راز موفقیت درست کردن یک ته دیگ خوشمزه و مجلسی باشد.

نکته قابل توجه در تهیه ته دیگ این است که از هر روغنی برای درست کردن آن اقدام نکنید و روغن‌های باکیفیتی مانند روغن کنجد و ذرت را برای این منظور به کار برید. روغن کنجد از آن دسته روغن‌هایی است که بدون هیچگونه نگرانی می‌تواند برای سرخ کردن استفاده شود و به گفته متخصصان تغذیه در جلوگیری از سرطان دستگاه گوارش نیز موثر است.

روغن ذرت نیز دارای مقادیر بالای امگا ۶ بوده و به همین دلیل مورد توجه خاص قرار می‌گیرد ضمن آنکه روغن زیتون برای سرخ کردن توصیه نمی‌شود و بهتر است این روغن را برای روی غذا‌ها و انواع سالاد مورد استفاده قرار داد.
.

 

افزودن دیدگاه جدید

.