طرز تهیه دوغ گازدار خانگی به ۲ روش

 طرز تهیه دوغ گازدار خانگی به دو روش خوشمزه و متفاوت را به شما آموزش خواهیم داد؛ در روش اول تنها از ماست و در روش دوم از ماست و شیر استفاده می‌شود.

 

به جای پرداخت هزینه‌ی بالا برای خرید یک شیشه دوغ گازدار بازاری می‌توانید به راحتی در منزل یک دوغ گازدار خوشمزه تهیه کنید و این نوشیدنی سالم را جایگزین نوشیدنی‌های مضر کنید.

۱. طرز تهیه دوغ گازدار خانگی (روش اول)
مواد لازم
ماست ترش     به مقدار لازم
آب     دوبرابر مقدار ماست
قند     دو حبه
نمک     به مقدار لازم
پودر موسیر، عرق نعنا و یا شاهسپرن (اختیاری برای خوش طعم شدن دوغ)      به مقدار لازم

زمان لازم برای تهیه دوغ گازدار ۱ هفته

روش تهیه دوغ گازدار

    بهترین ماست برای تهیه دوغ گازدار و خوشمزه ماست ترش است، پس اگر نتوانستید ماست ترش تهیه کنید کافی است ماست معمولی را درون یک ظرف در دار به مدت دو روز بیرون از یخچال بگذارید تا ترش شود.
    ماست ترش را خوب با همزن بزنید تا یک دست و براق شود.
    کمی نمک به ماست اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
    پودر موسیر، عرق نعنا و یا شاهسپرن را اضافه و مخلوط کنید.
    دوبرابر مقدار ماست آب اضافه کنید.
    دو حبه قند درون دوغ انداخته و در ظرف را محکم ببندید. (توجه شود که هرگز برای گازدار شدن دوغ از تعداد قند بیشتری استفاده نکنید زیرا طعم دوغ را خراب می‌کند).
    به مدت یک ربع ظرف را محکم تکان دهید.
    سپس آن را یک هفته در هوای آزاد بگذارید تا گاز دار شود.

پس از یک هفته دوغ گازدار خوشمزه شما آماده است … مراقب باز کردن در بطری باشید …

 

۲. طرز تهیه دوغ گازدار خانگی (روش دوم)
مواد لازم
شیر      یک لیتر
آب      دو لیتر
نمک     یک قاشق سوپ خوری
شکر     نصف قاشق چای خوری یا یک حبه قند کوچک
ماست     ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

 

زمان لازم برای تهیه دوغ گازدار ۴ روز

طرز تهیه

    در قدم اول شیر را با آب مخلوط کنید.
    پس از مخلوط کردن یک لیوان از آن را کنار بگذارید و مابقی آن را روی حرارت بگذارید تا کمی داغ شود. (دمای آن باید به حدی برسد که دست را نسوزاند).
    ماست، نمک و شکر را به یک لیوان آب و شیر که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و با هم مخلوط کنید، سپس آن را به شیر گرم اضافه نمایید.
    مواد را خوب هم بزنید تا یک مایع یک دست حاصل شود.
    سپس در ظرف را محکم محکم ببندید و آن را به مدت چند روز در یک جای گرم قرار دهید. اگر برای آماده شدن عجله دارید می‌توانید آن را زیر نور آفتاب بگذارید.
    پس از چهار روز دوغ گاز دار شما آماده است.

چند نکته!

    توجه شود که دوغ هرچه بیشتر بماند ترش‌تر و گازدار‌تر می‌شود.
    اضافه کردن شکر به خاطر ترش شدن و گاز دار‌تر شدن سریع آن است، ولی اگر دوغ شیرین دوست دارید می‌توانید شکر را حذف کنید و بعد از یکی دو روز در بطری را باز کنید تا دوغ ترش نشود.
    هنگام پر کردن بطری کمی از سر بطری را خالی بگذارید.
    مقدار شکر یا قند نباید زیاد شود، زیرا طعم دوغ را خراب می‌کند.
    مصرف دوغ برای افرادی که دارای مزاج گرم و خشک هستند مفید است.
    بهتر است دوغ را با مصلحاتی مانند نعناع، آویشن یا زنیان مصرف کنید.
    دوغ به خاطر طبع سردی که دارد برای گرمازدگی، خستگی و عطش بسیار مفید است و مانند ماست، حاوی میکروارگانیسم‌های زنده و مفید است.

 

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.