۱- پیش از هر چیز میباید «حریم زندگی خصوصی» را تعریف کرد که آیا مراد فضای خانواده است یا چیزی اخص از این که همان زندگی شخص فرد است و یا مراد هر دو است، زیرا هر یک حکم خاص خود را دارد. به نظر میآید که حتی در حریم خاص فردی گاه محدودیتهایی وجود دارد، مانند اینکه در امور مالی؛ شخص سفیه ، حق تصرف در مال شخصی خود را ندارد یا این که اگر کسی خواست خود کشی کند؛ قاضی برای پیشگیری از این ناهنجاری ، حق دخالت در زندگی خصوصی فرد را داراست یا این که اگر کسی خواست زیانی به افراد خانواده خود برساند؛ حاکم شرع می تواند برای حفظ حقوق افراد خانواده و جلوگیری از وقوع جرم اقدام لازم را بنماید، همچنین در مواردی که مربوط به منافع کل جامعه میباشد.
البته تعیین موارد فوق بر اساس مطالعات کارشناسانه است که به صورت ماده قانونی در میآید و بغیر از این موارد دولت حق دخالت در زندگی شخصی افراد را ندارد.
۲- اشاره به چگونگی دخالت برای جلوگیری از وقوع جرم گذشت، اما این که پرسیده بودید به چه قیمتی؟ مسلم است که این اقدام باید با در نظر گرفتن تمام جوانب انجام یابد که اولین آنها حفظ حیثیت و آبروی اشخاص است.
۳- گاه برخی پدیدهها در عین داشتن جنبه فردی، جنبه ملی هم دارد.و جنبه ملی هم گاه امنیتی است و گاه فرهنگی که مربوط به هویت فرهنگی جامعه است. این دو جنبه از خطهای قرمزی است که نمیتوان نادیده گرفت و اختصاص به کشور ما یا کشورهای اسلامی هم ندارد. شاید شنیده باشید که پس از حوادث یازده سپتامبر، دولت فرانسه دستور شنود تلفنها را صادر کرد. همین کشور برای فیلمهای آمریکایی به جهت این که خشونت و فساد اخلاقی را رواج میدهد، محدودیت هایی وضع کرد. چند سال پیش از این؛ گروهی از نویسندگان و فرهیختگان ایرانی با دبیر کل انجمن نویسندگان فرانسه دیدار کرده بودند، وی در این دیدار به شدت به فیلمهای آمریکایی حمله کرده بود و گفته بود فیلمهای آمریکایی کشتار میکند و جالب این که در همان سالها؛ پارلمان فرانسه مادهای برای مقابله با تهاجم فرهنگی تصویب کرد.
امروزه استعمار برای فتح برج و باروهای کشورهای جهان سوم و در هم شکستن هر گونه مقاومت و ستیزه جویی؛ به استحاله فرهنگی روی آورده است. سالها پیش؛ کتابی ترجمه و انتشار یافت به نام «جنگ بی پایان آمریکا در کشورهای جهان سوم»در این کتاب در یکی از گزارشهای وزارت دفاع آمریکا آمده بود:«برای تسلط بر یک منطقه بجای ارسال دوازده سرباز، یک مردم شناس بفرستید»!.
باز پس از حوادث یازده سپتامبر دولت آمریکا به مؤسسه فیلم سازی آمریکا هالیوود؛ دستور میدهد که: فیلمهایی بسازد که ذهنیت مسلمانان نسبت به آمریکا را تغییر دهد.
با وجود این تلاشهای سازمان یافته و خانمان برانداز که امنیت ملی و هویت فرهنگی کشور ما را هدف قرار داده؛ نباید به مسائل کلان فرهنگی و موقعیت امنیت ملی از دید منافع شخصی و کامجوییهایی فردی نگاه کرد. البته هر گونه تصمیم در این موارد حساس و تعیین کننده؛ باید بر اساس مطالعات دقیق علمی و همه جانبه انجام یابد.
نتیجه: گاه یک پدیده همراه با جنبه شخصی، جنبه ملی نیز دارد؛ در این صورت نمیتوان بخاطر حفظ منافع و حقوق افراد، منافع استراتژیک ملی را قربانی کرد ، البته طبیعی است که نمیباید به هر بهانهای حقوق افراد را پایمال ساخت.
منبع: حوزه نت