طرز تهیه “ترشی بادمجان” شکم پر

0 20

“ترشی بادمجان” شکم پر یکی از ترشی های خوش طمع است که طرز تهیه ای بسیار ساده دارد و مواد اولیه آن همیشه و در تمام فصول در دسترس می باشد.

مواد لازم برای ترشی بادمجان:

        بادمجان قلمی : ۱ کیلوگرم (بادمجان ها نباید زیاد تپل باشند و بادمجان دلمه ای برای این ترشی مناسب نیست)
        سرکه : به مقدار لازم
        سیر: ۲۵۰ گرم
        هویچ :۲۰۰ گرم
        سبزی ترشی :نعناع و ترخون و..   به مقدار لازم
        فلفل سبز : ۵۰ گرم

طرز تهیه:

ابتدا موادی که قرار است داخل شکم بادمجان ها را با آن پر کنیم یعنی فلفل, هویج, سیر و سبزی را خرد کرده و با هم مخلوط می کنیم.

بادمجان ها را با دادن یک برش عمودی و باز کردن شکم آنها در داخل سرکه به مدت ۵ الی ۷ دقیقه می پزیم  و بعد از پختن آنها را از سرکه بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خوب سرد شوند .

سپس شکم بادجان ها را با موادی که از قبل خرد و مخلوط کرده ایم پر می کنیم.

بادمجان های شکم پر را درون ظرف مورد نظر ریخته و سرکه را به آن اظافه می نیم به اندازه ای که سرکه تا اندازه ی بالاتر از بادمجان ها باشد, در ظرف را خوب می بندیم و بعد از ۱۰ الی ۱۲ روز ترشی قابل خوردن است.

نکاتی که باید در تهیه ترشی بادمجان رعایت کنید

    سرکه باید به مقداری اضافه شود تا روی مواد را بپوشاند.
    سرکه ترشی باید خوب و خالص باشد، بهترین نوع آن سرکه ای است که از انگور، کشمش و سیب تهیه شود.
    یکی از دلایل کپک زدن ترشی ها، ناخالص بودن ترشی هاست، بنابراین بهتر است سرکه را قبل از استفاده به مدت چند دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن استفاده کنید.
    ظروفی که در آنها ترشی تهیه می کنید باید سفالی، بلوری یا چوبی باشد و هرگز از ظروفی که از جنس پلاستیک یا روی هستند برای این منظور استفاده نکنید.
    ظروف ترشی باید در جای خنک نگهداری شوند.
     اگه دوست داشتید میتوانید در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید که در این صورت ترشی شما تندتر میشود.
    زیاد ریختن سیر باعث تندی بیشتر ترشی میشود پس اگر به تندی حساس هستید میزان سیر و فلفل رو کمتر کنید.
    سبزی چوچاق یا زولنگ یک نوع سبزی محلی شمالیه که بسیار معطره و در غذاهای شمالی و ترشیجات استفاده میشود.
 در اینجاهم از چوچاق خشک بعنوان سبزی خشک معطر محلی استفاده شده…اگه شما به این سبزی خشک دسترسی نداشتید از نعنا خشک استفاده کنید .
    در صورت تمایل میتوانید مقداری سیاه دانه هم دراین ترشی بریزید.
    حواستان باشد بادمجانها را در حین پختن له نکنید. پختن آن فقط باید در حدی باشد که خامی بادمجون گرفته شود.
    سبزی را خوب بشورید و بعد بگذارید خشک شود (روی ملحفه تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون گرفته شود) و بعد خرد کنید و استفاده کنید. بادمجانها هم حتما باید خشک باشند. کلا هیچ نوع آبی نباید وارد ترشی شود.
    در این ترشی از سرکه قرمز استفاده میکنیم که علاوه بر رنگ زیبای خود بامجان ها یک رنگ بی نظیر به ترشی میدهد.
    نمک مورد نیاز برای هر شیشه بزرگ حدود نصف قاشق چایخوری هست. زیاد نمک نریزید چون هنگام پخت بادمجانها هم کمی نمک به بادمجانها زده ایم.
     در صورت تمایل به استفاده از ادویه ی ترشی در مصرف اون مختارید. ادویه ی ترشی در عطاری ها به فروش میرسد . علاوه بر اینها میتوا نید از فلفل سیاه و قرمز و گلپر هم استفاده کنید.

نکات تکمیلی در مورد ترشی بادمجان

    ترشی بادمجان جزو ترشیجات و شور میباشد
    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴۵دقیقه
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۰دقیقه میباشد .
    ترشی بادمجان را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

نمناک

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.